Help ik heb COVID, wat nu?

Help ik heb COVID, wat nu?

Geschreven door Marc Henzen in ,

Leestijd: 5 minuten

Dit artikel is niet bedoeld als medisch advies, maar ter ondersteuning van je gezondheid en een sneller herstel. Als je COVID hebt of je denkt dat je het hebt, bel dan direct je huisarts voor advies.

Bekijk deze documentaire van gerenommeerde wetenschappers over het Chinese Wuhan-lab-virus.

Blijf van je naa(r)ste houden ondanks je verschil van mening (Markus 12:31). 


Ons gezin is goed hersteld van anderhalve week forse COVID (het was voor ons geen griepje, maar een zware griep). Wij willen met dit artikel graag vertellen wat ons geholpen heeft.

Helaas krijgen we weinig goede en nuchtere adviezen voor een goede bescherming tegen COVID vanuit de media. Wat we wel krijgen is een stortvloed van angstverhalen, die een negatieve invloed hebben op de werking van ons immuunsysteem (door angst en hopeloosheid).

Zo’n goed advies is bijvoorbeeld het innemen van (extra) vitamine D. Dit bevordert (zeer waarschijnlijk) een sneller herstel van COVID, maar helaas moet zelfs zoiets onschuldigs eerst met 20 klinische tests bewezen worden. Dit terwijl er – in de meeste gevallen – geen enkel gevaar is in het (proportioneel) aanvullen. In april 2020 waren er al signalen dat het aanvullen van vitamine D een boost geeft aan je immuunsysteem en dus kan helpen bij COVID. Vooral voor mannen schijnt voldoende vitamine D van groot belang te zijn!

Veel informatie is te vinden op de website van Stichting Artsen Covid Collectief en lees ook eens het uitgebreide rapport ‘COVID-19 Disease Prevention Cocktail’ van Dr. Bryan Ardis.

Wat voor klachten kan je krijgen met COVID?

Onderstaande klachten hebben wij zelf gekregen. Wij hebben nu, een half jaar later, nog steeds bijna geen reuk. Update: dit is na een jaar nagenoeg 100% hersteld.

Pijn/steken op de borst, zweetdromen, koorts tot 39-40 graden (dit is de grens waarop het naar beneden moet), soms het gevoel dat er een trein over je heen gereden is, pijntjes overal in je lichaam, pijn/druk achter de ogen, hoofdpijn (ook van het vele hoesten), hoesten, kortademig, heel moe na minimale inspanning, het (tijdelijk of langer) verlies van reuk en smaak, COVID kan ook slapende herpes activeren (bijvoorbeeld een oude koortslip of gordelroos).

Als de koorts te lang duurt of te hoog wordt (40+), bel dan direct je huisarts.

LEES OOK
Links & Downloads

Krijg je het te benauwd dan kan je de huisarts vragen om een pufje (Salbutamol Sandoz aërosol). Zo’n pufje geeft je wat ruimte om beter adem te kunnen halen (lees verderop ook over de Oximeter).

Geloof

Ben je Christen? Dan is jouw geloof het allerbelangrijkste als je COVID krijgt! Het is namelijk van groot belang dat je rustig blijft en niet in stress en angst terecht komt.

Als je langdurig alleen in isolatie zit dan kunnen gevoelens van angst en eenzaamheid gaan heersen over je geloof. Blijf altijd in gedachten houden dat Jezus in totale controle is over ons leven. God is Jahweh Rapha, onze geneesheer. Bel een broeder of zuster met geloof en bid samen in de kracht van de Heilige Geest.

Wat ons heel erg heeft geholpen was opbouwende mooie muziek te luisteren zoals You’re My Glory, Is He Worthy, There Is A Fountain (Full of Love), David Ingles en Terry MacAlmon.

Vergeet je denominatie even want met COVID heb je geloof en opbouwende gedachten nodig!

Het nut van vitaminen en mineralen

Artikelen over onderzoek naar de werking van vitaminen en mineralen

  • Lees hier over de effectiviteit van Broomhexine ‘Oude hoesttablet zorgt voor minder sterfte aan corona’.
  • Lees hier over ‘Experts roepen iedereen op: slik vitamine D tegen corona’.
  • Lees hier over ‘Tekort aan vitamine K en zink bij Coronapatiënten’.
  • Lees hier over ‘Vitamine D vermindert sterftekans bij COVID-19 met 89%; RIVM heeft geen standpunt’.

De beschreven behandelmethode in dit artikel is gebaseerd op de inzichten van huisarts Rob Elens. Wij zijn als gezin voordat we COVID kregen al begonnen met het innemen van de supplementen die staan onder aanvullen op zelfzorgcovid19.nl. Toen we daadwerkelijk positief getest werden zijn we overgegaan op ondersteunen op zelfzorgcovid19.nl.

Vitaminen en Mineralen

Je kan de benodigde supplementen kopen waar je wilt, maar wij hebben onze Quercetine hier besteld. Het voordeel van deze caps is dat de juiste hoeveelheid Zink Picolinaat er al in zit. Als je op op zelfzorgcovid19.nl onder aanvullen of ondersteunen kijkt, dan zie je verschillende soorten zink staan. Quercetine wordt het beste opgenomen met Zink Picolinaat zoals je hier kan lezen.

Ben je zwanger of geef je borstvoeding? dan wordt het gebruik van Quercetine afgeraden!

Je hebt behoorlijk wat capsules nodig als je daadwerkelijk COVID hebt (= ondersteunen) dus bestel tenminste 3 potjes per persoon (heb je meteen ook korting). Neem de Quercetine in met een boterham Pindakaas, een plak worst of kaas (vet). Let op: deze supplementen zijn 250 mg. per stuk; je moet er dus twee nemen voor 500 mg.

LEES OOK
Geloof een gave van God door Charles Price

De vitamine C (1.000 mg. per pil), vitamine D en Broomhexine (in pilvorm) kan je gewoon bij het Kruidvat kopen. Update: tegenwoordig zit er ook vitamine D in deze supplementen.

Pijnstillers, Paracetamol

Wij hebben ervoor gekozen om geen Paracetamol te nemen om de koorts te drukken. Uiteraard is het je eigen keuze en luister vooral naar het advies van je huisarts als je onzeker bent. Na 9-10 dagen COVID had ik een paar dagen hoofdpijn (van het hoesten) en toen heb ik wel twee Paracetamol genomen om in slaap te komen.

Door het drinken van veel water wordt de koorts op een natuurlijke wijze ook enigszins geremd (indicatie: 1,5 – 2 liter per dag). Lees hier meer over koorts en wat je kan doen.

Ventilatie

Wij hebben twee ramen continu open gehad (op een goede kier). Dat zorgt vooral voor frisse, maar ook voor koude lucht (in de periode dat wij het hadden) en dat laatste was voor ons erg prettig tijdens de koorts.

Dat betekent wel dat de luchtvochtigheid te laag (ideaal is 40 – 60%) kan worden in je slaapkamer. Daar kan je een vernevelmachine voor inzetten. Wij hadden deze dag en nacht aanstaan.

De versie die hieronder staat heeft een nachtstand die je bijna niet hoort als je slaapt en kan automatisch uitgaan als je dat wilt. De Philips Luchtbevochtiger Series 2000 – HU4816/10 kan je hier bestellen. Wij hebben later een Aigostar Forest Mist 33JTU – Mist ventilator gekocht. Deze werkt beter en krijgt de luchtvochtigheid ook onder zeer droge omstandigheden tussen de 50-70%.

 

Zuurstofniveau

blank

Met behulp van een Oxymeter kan je eenvoudig het zuurstofniveau in je lichaam meten. Door het zuurstofniveau te meten kan je uitsluiten dat je benauwdheid wordt veroorzaakt door psychologische factoren. Dit is goed mogelijk omdat er veel angst wordt gepropageerd, zonder hoop te bieden. Je kan met een Oxymeter ook je huisarts sneller overtuigen van de ernst van je benauwdheid. Een Oxymeter kan je hier bestellen.

Deel dit artikel: