redenen-gebrek-geloof

Redenen voor gebrek aan geloof

Geschreven door Jan Mol in

Leestijd: < 1 minuten

Opstellingen in ons denken (Mindset) die een gebrek aan geloof veroorzaken

Want als ons hart ons veroordeelt, God is meer dan ons hart, en Hij weet alle dingen. Geliefden! Als ons hart ons niet veroordeelt, hebben wij vrijmoedigheid om tot God te gaan; en wat wij ook maar bidden, ontvangen wij van Hem, omdat wij Zijn geboden in acht nemen en doen wat Hem welgevallig is (1 Johannes 3:20-22).

 1. God niet benaderen op basis van de Waarheid die geopenbaard is in Zijn Woord.
 2. Een verstoorde opvatting over gezag dat resulteert in problemen met onderwerping (Judas 1:8; Matteüs 8:5). Dit resulteert in ongeloof en scepticisme over het Woord en het onvermogen om de autoriteit van Jezus Christus te (h)erkennen als Heer, door ongehoorzaamheid en tweeslachtigheid (Jakobus 1:8).
 3. Gevoelens van minderwaardigheid of strijd door verkeerde kinderlijke conclusies die het gevolg zijn van voortdurend ouderlijk misbruik en mentale bedreiging van verlating, wat resulteert in gevoelens van afwijzing, onwaardigheid en angst om te falen en te leren.
 4. Angst voor afwijzing, waarschijnlijk veroorzaakt door gebroken beloften, resulterend in wantrouwen, cynisme, scepticisme, ongehoorzaamheid en onafhankelijkheid.
 5. Gevoelens van trots, hun eigen gerechtigheid en hun voornaamheid waardoor een vorm van krankzinnigheid ontstaat en zelfverzekerd redeneren (Lukas 1:51).
 6. Algemene staat van depressie die mogelijk wordt veroorzaakt door:
  a). Vertrouwen op wereldse oplossingen (manieren) en onopgeloste betrokkenheid door occulte praktijken die in directe strijdigheid en conflict zijn met de Geest der waarheid en het Woord van God.
  b). Gecontroleerd en gedomineerd worden door andere mensen.
  c). Lichamelijke kwalen door een chemische onbalans (hormonenbalans) van het lichaam.
 7. Onopgeloste schuld en het onvermogen tot het ontvangen of geven van vergeving, veroorzaakt door jaren van wettische bepaalde leringen die demonische onderdrukking veroorzaken (Matteüs 18:20-35; Johannes 20:23).
 8. Vergelijken van mogelijke verliezen van ‘betekenisvolle’ bezittingen (Psalmen 73).
 9. Vluchtgedrag en Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis (Psalmen 55).
 10. Generatievloeken.

Deel dit artikel: